zaterdag 13 april 2013

Kleine en grote hongertjes

Ga niet winkelen als je honger hebt, want dan kom je gegarandeerd terug met een hoop brol die je niet nodig hebt. Nee, ga liever winkelen met een volle maag, dan heb je juist het hoognodige bij en heb je geen bananendozen nodig voor het inladen van je overbodige waren die achteraf gebleken naar zeep smaken of zo hard zijn dat je je tanden erop breekt.

Laat het nu net zo zijn dat jullie winkeluitje mijn dagelijkse job is en dat er op die dag hongerige momenten voorbij komen. Zéér hongerige momenten.
Zoals de momenten dat ik ´s morgens om 7u moet beginnen, donuts en mattentaartjes moet bijvullen en bij opening van de winkel aan de kassa moet zitten en chocoladebroodjes en croissantjes over mijn kassa in de kar van een klant zie gaan. Het speeksel loopt me dan bijna uit de mond.
Of zoals de momenten dat ik rond 16u aan de kassa zit en kroketjes, kaasschotels, vis en koekjes op de band zie staan. Mijn maag begint dan zo onbedaarlijk te knorren, het verbaast me dat ik nog geen rare blikken heb gekregen van klanten.

En ja, dan krijg je het he, dat gevoel dat ik al die spullen móét hebben. Anders is mijn koelkast niet compleet. Wat zeg ik: anders is mijn léven niet compleet. Want Diego zou het zoooo graag lusten. En wat voor moeder ben ik nu als ik mijn kind nog geen luxe boterkoekjes met amandelen gun? En moest hij op deze leeftijd niet allang geproefd hebben van calamares, carpaccio en vette loempia´s? Rare moeder ben ik, die haar kind dit niet eens geeft.
Ammehoela, mams heeft gewoon honger en wil al die dingen liefst meteen inslaan, naar huis brengen en alles ineens opeten. Dat dat niet erg realistisch is merk ik als ik in mijn pauze een schamele boterham heb gegeten en stampvol zit.
Met als gevolg dat mijn koelkast zo vol zit dat er nog geen Berlijnse bol meer bij kan. Mijn diepvries moet ik inmiddels héél voorzichtig opentrekken, anders valt er ongetwijfeld een hoop zooi uit die ik in een hongerimpuls heb gekocht.

Het geld dat ik verdien, maak ik gewoon weer op op de plaats waar ik het heb verdiend.
Bijkomend voordeel: mijn bezoek zal hier nooit kunnen klagen dat er niks lekkers te smikkelen valt. Mijn voorraad is immers onbeperkt.

2 opmerkingen:

  1. Haha, zooooo herkenbaar! Alles ziet er zoveel lekkerder uit als het voorbij komt via je kassa! Vooral zure matten, carpaccio en sapjes zijn verleidelijk ;) Ow en wacht maar tot je het kerstdiner in elkaar moet flansen! :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi...

    Ik gluur ook altijd naar de boodschappen die mensen op de band leggen in de rij voor me. Maar jij ziet waarschijnlijk heel wat!

    BeantwoordenVerwijderen