zaterdag 14 september 2013

Wat nou sterk geslacht?!

Een paar dagen geleden zag ik een TV-programma waarin twee mannen allerhande proeven op hun lichaam lieten uitvoeren. Alles voor de wetenschap, weet je. In de laatste aflevering was er een schat van een meisje die zich afvroeg hoe mannen zouden reageren op weeën ten opzichte van vrouwen. Ik had me al lekker met een bakje kroepoek en een glaasje cola voor de TV geïnstalleerd, want dit fenomeen wilde ik niet missen. Twee mannelijke proefpersonen tegenover één vrouwelijke die nog nooit bevallen was. Objectieve proefkonijnen dus. En je raadt het al: één man gaf het na 37 minuten al op (arm kind dat daar ooit uit zou moeten gekomen zijn) en de tweede na 1.5 uur. In die tussentijd schreeuwden, kronkelden en huilden ze dat het een lieve lust was. En de vrouw? Die hield het netjes de hele proeftijd uit en liet geen enkele gil ontsnappen. Ze lag daar maar rustig aan de monitor, weeën op te vangen alsof ze nooit anders had gedaan. Ik keek met een scheef lachje naar vriendlief, die het al zag aankomen.
´Maar toch hebben wij meer spiermassa,´  probeerde hij nog. Maar het kalf was al verzopen. Kan wel, lieve schat, maar ziehier waarom wij, machtige vrouwen, het sterke geslacht zijn:


 • The obvious: no way dat een man ooit een bevalling zou doorstaan. 
 • Zelfs een zwangerschap zouden ze al moeilijk aankunnen. Ochtendmisselijkheid, bekkeninstabiliteit, moodswings, krampen, pijnlijke borsten: ze zouden dagenlang op hun hoofd in bed liggen.
 • Vergeet zwangerschappen en bevallingen, dat is te voordehandliggend. Feit is dat de meeste mannen al zouden flauwvallen bij het aanschouwen en voelen van het maandelijkse feestje.
 • Borstvoeding geven. Mijn vent piept al als zijn trui te hard over zijn borst schuurt.
 • Borstontstekingen, nog zoiets. Geen man die het zou verdragen.
 • Ooit een man gezien die een verkoudheid heeft en niet meteen op sterven na dood is? Ik ook niet.
 • Multitasken is een taak voor sterke wezens. Gamen en tegelijk chips eten vallen niet onder multitasking. 
 • In kinderopvangen en kleuterklasjes zijn er meestal geen meesters te bespeuren, noch heb ik ooit gehoord van een onthaalvader. Tegen de baby-, peuter- en kleutertijd zijn immers enkel stoere bikkels opgewassen. 
 • Mannen zijn dan misschien betere koks, maar afwassen kunnen ze niet. Net als strijken. Of wassen. Of dweilen. (al beweren ze dat ze er een ster in zijn)
 • Dertien keer per nacht opstaan voor een kindje dat niet wil slapen? Manlief draait zich nog eens lekker om terwijl jij je ogen nog maar eens open probeert te trekken. Hé, hij moet morgen werken, hoor! 
 • Aaaaaah, dat werken. Man brengt brood op de tafel en snijdt ´s zondags het vlees. Klopt als een bus. Nuja, dat laatste misschien niet meer zo extreem. Maar mama´s... die werken ook en doen daarboven AL de rest! Chapeau. 
 • En met die spiermassa valt het ook nog wel mee. Genoeg mannen die ik heb verslagen met armpjedrukken. Oké, mijn sterk exemplaar niet meegerekend. 
 • En hé, ik denk dat de meeste mannen het het moeilijkst zouden hebben met hun tieten, moesten ze net zo´n exemplaren als ons hebben. Zag je niks anders dan mannen die de hele dag met hun hand in hun bloes zaten. Sterk van ons dat we dat kunnen weerstaan, nietwaar?


3 opmerkingen:

 1. Kelly Bovend'aerde14 september 2013 om 12:39

  Zalig gewoon :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op het werk zeg ik ooit met een lach : als mannen kinderen moesten dragen en baren, dan waren wij als mensenras al LANG uitgestorven (over al de rest wat je schrijft maar te zwijgen) :-) O:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga niet met alles akkoord, behalve dat laatste :-)

  BeantwoordenVerwijderen