dinsdag 18 december 2012

Mijn zoon

Anderhalf jaar ben je al. Goh, wat gaat de tijd snel.
Het lijkt wel gisteren dat ik je voor het eerst in mijn armen mocht houden. Zo klein, maar zo groots voor ons. De tekst op je geboortekaartje zei genoeg: ...we gaven je een naam, maar eigenlijk heet je wonder.
Ons wondertje, met tien kleine teentjes en vingertjes, het allermooiste gezichtje en een volle haardos.
Ik kon naar je blijven kijken. Wauw, hebben wij dit gemaakt? Een echt mensje. Ik wist niet dat ik zoveel van iemand kon houden.
En je groeide, zo ontzettend snel. Je leerde en ontdekte. Je maakte ons de gelukkigste mama en papa van de wereld.

En nu, nu ben je niet meer zo klein. Je bent al een heuse peuter, een echte grote jongen. Zo lief, met je kusjes en knuffeltjes die je maar al te graag uitdeelt.
Je weet ook maar al te goed wat je wil. Een sterke wil, een sterk karakter en ik kan niet anders dan trots zijn. Oke, soms wil ik je achter het behang plakken en je drijft me ook wel eens tot waanzin. Maar daarvoor ben je kind. En ik en papa zijn er om alles in goede banen te leiden. Geniet, mijn kind. Geniet met volle teugen van je jeugd. Wij zijn er om je al onze liefde en zorg te geven en dat zal altijd zo blijven, hoe stout je dan ook zal zijn.

Je slaapt nu. Heerlijk op mijn buik ben je in slaap gevallen. Je hoofd op mijn borst en beide handjes in mijn grote mama-handen. Dan voel je je veilig. Toen ik je in je eigen bedje legde, zei je nog 1 woord, half slapend: ´mama´. Maar maak je geen zorgen, mama gaat niet weg. Nooit. Papa en ik zijn altijd bij jou, nog miljoenen jaren. In je slaap waken we over je, in je deugnieterij en fouten leiden wij je de weg. En nooit, maar dan ook nooit, zullen wij stoppen met van je te houden.

Hoe groot je ook wordt, voor ons blijf je altijd het mooiste, kleinste, maar grootste wondertje dat er bestaat.
Ons kindje.

4 opmerkingen:

  1. Wat lief en mooi geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi. En ja, zo waar... liefde voor je kind is echt oneindig (wat mij betreft en gelukkig heel veel andere moeders ook!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie woorden voor vast een mooi kereltje!

    BeantwoordenVerwijderen