dinsdag 8 januari 2013

Ordelijke rommel

Ik ben niet zo delicaat wat rommel betreft.
Zo rond het avondeten wekt mijn huis vaak de indruk dat er een tornado is langsgeweest.  Geknoeide etensresten op de grond, speelgoed her en der verspreid, geopende boeken op tafel en de zetel en kleurpotloden overal waar ze niet moeten liggen. En ohja, mijn eigen rommel ook niet te vergeten.
´Oh, dat ruim ik dadelijk wel op.´

Dat ´dadelijk´ is dan meestal zo rond 20u, als mijn tornado in bed ligt.
En men, je kunt niet geloven hoe weinig zin ik heb om dan nog het hele huis spik en span te leggen.  En toch trap ik elke keer in mijn eigen uitstelgedrag. Iets met een ezel en een steen...

Maar oke, het heropbouwen van mijn huishouden gaat dus op mijn manier.
Hup hup, even met de borstel door het huis, afwas de machine in, de grootste rommel op zijn plaats. En zul je dan zien, dat er altijd wel een paar prullen liggen waarvoor je dan net geen plaats vindt.
Eerder gooide ik de grote overblijfstukken in de berging, maar no way dat ik me nog aan iets dergelijks ga wagen. En tja, dan heb je een probleem he. Waar oh waar gaan die rotdingen nu naartoe?

Resultaat: naast mij ligt er nu een klein hoopje rommel op tafel. Netjes gesorteerd op soort en grootte. Ordelijke rommel, als dat niet handig is!

(Ohja, en voor degenen die het tijdig lezen: morgen allemaal duimen voor me, want ik heb een sollicitatiegesprek! Meer info volgt bij positief nieuws hunner zijde!)

1 opmerking: