woensdag 13 maart 2013

Even een klaagstukje

Want we kunnen niet altijd vrolijk en enthousiast zijn.
Ik vind mijn nieuwe job heel leuk, echt, maar één minpuntje: de uren.
Ofwel begin ik om 7u ´s morgens tot 17u (regelmatig ook tot 13u15, veeeel leuker!) ofwel begin ik lekker pas om 13u maar ben ik pas om 20u30 thuis. Dat wil dus zeggen dat ik zoonlief ofwel ´s morgens niet zie (dat beperkt zich voorlopig nog wel tot de dagen dat papaatje thuis is; als die terug aan het werk moet, moet Diegootje om 5u30 mee uit de veren. Arme knul) ofwel zie ik hem ´s avonds niet meer of hoogstens nog tien minuten.
Mag ik een beetje zelfmedelijden hebben? Want het is zoooo aanpassen voor mij. Natuurlijk zie ik hem nog heel veel, ik ben immers nog drie dagen per week gewoon thuis en ben op mijn werkdagen ofwel ´s morgens ofwel ´s avonds lekker lang thuis. Maar de dagen dat ik moet werken mis ik hem zo erg.
Ik moet niet denken aan de tijd dat hij naar school zal moeten. Dan zie ik hem op mijn werkdagen van 13u tot 20u15 bijna niet. Nu nog wel, tot 13u, lekker veel tijd om samen te zijn. Maar binnenkort zit hij op school, zie ik hem enkel ´s morgens voor het naar school brengen en met wat geluk ´s avonds nog een paar minuten. Als hij dan niet al in bed ligt, want God weet hoe zijn slaapschema er dan zal uitzien. Dat zo´n dag met die uren vaak (niet altijd!) maar één keer per week voorvalt, maakt mijn gemoed vandaag niet beter.
Ik zit even in een dipje, menschen. Geen vrolijke mama deze avond.

4 opmerkingen:

 1. Je maakt een keuze die het beste is voor je gezin daar moet je aanvast houden. Er valt niks te regelen met die werktijden ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja financieel gezien is het inderdaad het beste ja.
   En ik denk dat er voorlopig niks te regelen valt qua werkuren. Misschien naar later toe, ik weet het niet. Nu durf ik er in ieder geval niet achter vragen, ik werk er pas dus zou nogal stom overkomen vind ik :p en hopelijk kan er inderdaad een tussenweg gevonden worden, waarin zowel ik als mijn werkgever zich vindt. Maar dat is voorlopig nog een raadsel.

   Verwijderen
 2. Oh ik kan het me zo voorstellen. Het doet toch wat met een mens, zo'n kleintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, die eerste keer naar school is een verandering , het is een beetje loslaten maar dat lukt heus wel!!groetjes

  BeantwoordenVerwijderen