zaterdag 22 juni 2013

Die mooie 19e mei

Goed, waar zullen we eens beginnen?
Bij het begin is wat teveel van het goede en mijn zenuwinzinking is wat deprimerend, dus zullen we eens beginnen met iets leuks. Diego´s verjaardag! Of nee, Diego´s doopsel!
Goh, heb ik al zó lang niet meer geblogd?

Zoals mijn lieftallige mama het zo mooi kan uitdrukken, zijn we die dag redelijk gekl**t uitgekomen.
Een BBQ met alles erop en eraan, dat was de bedoeling. Dat daarvoor heel wat meer goed moest lopen dan lekker vlees, salades en drank kopen, daar stonden we voor het gemak maar niet bij stil.
Tot ik een paar dagen op voorhand om 3u 's nachts in bed lag te woelen over hetgeen we nog allemaal moesten regelen. Het feest zou doorgaan op 100km van hier, dus dat maakte het er niet gemakkelijker op. Wie ging alles klaarzetten? Hadden we genoeg tafels en stoelen voor 25 man? Hoe gingen we alles tot daar krijgen? Wie ging het vlees bakken en alle salades daar klaarmaken als iedereen om 14u in de kerk verwacht werd, 100 km verderop? Reed ieder met zijn eigen auto of propten we iedereen in zo weinig mogelijk auto's? Maar de belangrijkste vraag: wat als het ging regenen? Dat is zware kost voor 3u 's nachts, dat kan ik u vertellen.

De voorspelde regen trok ons over de streep: de BBQ werd afgelast en we zouden met z'n allen gaan wokken. Dat we daarvoor meer dan het dubbele aan geld kwijt waren, dat namen we er maar voor lief bij. Niemand heeft immers zin in verzopen katten en doorweekte stokbroden aan tafel. Wok it was! De zware kost om 3u 's nachts veranderde in zalige dromen over haaivinnensoep en Vietnamese loempia's.

En de 19e mei? Dat was een stralende dag. Geen druppel regen en geen wolkje te zien. Zon, zon en nog eens zon. En wij zaten binnen te wokken, terwijl we buiten bruin konden bakken zoals de kippenbillen op de grill. Maar goed, dan zetten we het feestje nadien maar verder op ons terras. Diego wist niet waar hij het had! Hyperactief van de suiker, aandacht en cadeautjes was hij niet moe te krijgen. Net als een grote meneer viel onze kleine man dan ook pas in slaap om 23u. Zo gekl**t was de dag eigenlijk helemaal niet, die mooie 19e mei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten