maandag 24 februari 2014

Vermoeidheid en striemen

Mijn energiepeil ontwikkelt zich momenteel omgekeerd evenredig met mijn aantal weken zwangerschap.
Het feit dat ik net ben begonnen op The Job zal ook wel voor een deel mee spelen, maar woooww, ik was echt vergeten hoe allesoverheersend moe je kan zijn tijdens een zwangerschap.

Ik sta 's morgens moe op, kom moe uit mijn werk, probeer nog fris en actief te zijn voor man en kindlief, maar val na Diego's bedtijd - ongeveer 18u30 -  haast om in de zetel. Maar grappig toch, hoe ieder voordeel z'n nadeel heeft.
Door mijn zalige werkuren, 10u tot 14u30, heb ik helaas geen tijd meer voor ook maar iets in huis uit te voeren. Het kwartier dat ik 's morgens over heb na het afzetten en voor het vertrekken, wordt meestal gespendeerd aan het als een kieken zonder kop alles bijeensprokkelen wat ik nodig heb, maar op dat moment net kwijt ben. Aangezien ik ook niet iemand ben die de nodige huishoudelijke dingen doet als haar kind nog wakker is, zit ik elke avond nog op te ruimen, af te wassen, te dweilen, stof te vegen, was te plooien, te strijken en lunchboxen te maken.
Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om daar mijn familytime overdag aan te verspillen... wat dus wel wil zeggen dat ik na Diego's bedtijd nog zo'n twee uur bezig ben met al de schade in te halen. Als die twee uren 's morgens nu eens gerecupereerd zouden worden he, het leven zou een stuk makkelijker zijn op dit moment.

Vandaag had ik het lumineuze idee even 'foert' te zeggen tegen het huishoudelijk regime. Zomaar. Om te vieren dat de eerste week van het tweede trimester voorbij is.
Morgen ben ik 13 weken zwanger. De vermoeidheid zal wel snel minderen, maar vanaf nu zal mijn buik recht evenredig groeien met het aantal weken zwangerschap.
SMEREN dus, want ik heb mijn eerste drie striempjes al ontdekt. Heel klein nog maar, maar God behoede me.

3 opmerkingen:

  1. Na die eerste 13 weken werd het bij mij altijd wel weer beter.... die moeheid en de misselijkheid. Mooie mijlpaal. Komen er nog echo's binnenkort?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedere dag smeren met Kneipp Amandelolie heeft mij zonder striemen de zwangerschap doorgeholpen. Sterkte met de moeheid!

    BeantwoordenVerwijderen