zaterdag 29 december 2012

Haargroei enzo

Wij hedendaagse vrouwen hebben het toch maar zwaar te verduren, he.
Een perfecte mama zijn, genoeg aandacht hebben voor manlief (op elk gebied), je huis elke dag van boven tot onder laten blinken, elke dag culinaire hoogstandjes op tafel zetten, je megagrote vriendenkring onderhouden en er intussen vlekkeloos uitzien, geurend naar bloemetjes, zonder walletje of puistje en vooral zijdezacht. Je zou voor minder je beha in brand gaan steken of vlechten in je beenhaar gaan leggen.

Maar laten we het nu eens vooral hebben over dat zacht zijn. Haartjes zijn not done, zo werd me verteld. Wenkbrauwen moeten geplukt, benen geharst, oksels moeten glad zijn en laat ons nog maar zwijgen over de brasilian.
En ik ben het daar meer dan mee eens hoor, maar wat ik me altijd afvraag: wanneer komen die verrekte haartjes nu ineens terug tevoorschijn?

Ik epileerde gisterenavond bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen (een pijnlijk werkje dat ik haat als de pest, maar als ik het niet doe heb ik binnen de kortste tijd niet twee, maar één grote wenkbrauw)
Geen stoppeltje of verloren haartje meer te zien. Het was niet te onderscheiden van professioneel vakwerk, als ik zo bescheiden mag zijn. In alle lichtinvallen heb ik mijn gezicht bekeken en er was niets meer te zien dan nodig was. Net voor het slapen gaan, ging ik mijn tanden poetsen en was het nog steeds haarloos op de plaats bij mijn wenkbrauwen waar ik geen haar wil.

Maar dan, deze morgen. Ineens stonden er 5 haartjes onder elke wenkbrauw. Daar waar het gisteren nog kaal was. En niet zomaar stoppeltjes, nee, echt haartjes die je er met gemak weer uit kon trekken. Hoe kan zoiets? Op zo korte tijd dan nog wel. Je zou denken dat ik haargroeimiddel boven mijn oogleden smeer.
Ze zijn er vast ingeslopen tijdens mijn slaap. Stiekem, zodat ik ze er niet weer uit zou pulken met mijn roze pincetje. Valse wenkbrauwhaartjes, ik vind jullie echt niet leuk. Gelieve niet meer terug te komen, hoe graag jullie ook boven mijn ogen verblijven.
Dank bij voorbaat.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik ook maar met de tijdmachine terugreis naar de tijd dat dat gewoon kon. Vrouwen mét haar. En rondingen. Dat scheelt ook een hoop ellende.

    BeantwoordenVerwijderen