vrijdag 15 februari 2013

Geen diploma vereist

Ongeveer twee jaar geleden begon ik te overwegen om te stoppen met school.
Elke avond kwam ik zwanger, emotioneel en doodvermoeid (lees: jankend) thuis en ik wist dat ik dat niet nog anderhalf jaar zou trekken.
Maaarrr ik was goed in wat ik deed en het was ook wel heel zonde om het nu op te geven, na in het eerste jaar met onderscheiding geslaagd te zijn en ook het kerstexamen van het tweede jaar met verve te hebben behaald.
En tja, was ik niet degene die zei dat een verse mama best kon studeren? Dat ze haar kind na drie maanden best elke dag van 7u tot 19u naar de opvang kon sturen? Stoere bikkel was ik. Tot het puntje bij paaltje kwam. Ik kon het niet. En dat wist ik toen stiekem al, jankend op de zetel met een toeter van een buik.

Dus op 1 april besloot ik te stoppen met school. Geen grap. Het heeft me heel veel moed gekost, maar het journalistje tot in´t kistje was niet meer. En iedereen vond het zó zonde!
Maar tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen seconde spijt gehad. Geen enkel diploma kan tippen aan de tijd met mijn duiveltjeschatje. Nog geen 100 diploma´s zelfs.
Schrijven kan ik ook zonder diploma, ziet u hier. Ook sta ik met mijn kortverhaal in een boek en met een column in een mama-tijdschrift. Dat is voldoende. Ik doe wat ik graag doe en dat is wat telt.

Ik ben misschien geen journalistje, maar wel een optimistje tot in´t kistje!

3 opmerkingen:

 1. Dat is het belangrijkste. Als je kan doen wat je graag doet.
  Ik ben na jaren zelfstandige te zijn, met 13 uren werken per dag, gestopt toen ik zwanger was. En ondanks alle commentaar, tot nu toe heb ik er absoluut geen spijt van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haaa nog een journalistje hier. Ik heb de studie wel afgemaakt maar ik kan met een gerust hart zeggen dat ik er niet veel geleerd heb. Dat heeft de praktijk vooral gedaan. En zo te lezen ben je puik bezig. Dus: high five!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies! Ik stopte na mijn 2e HBO jaar. Propedeuse binnengehaald en zwanger en wel gestopt met school. Ook met het idee het jaar erna verder te gaan. Maar dat deed ik niet. En ach ik deed toerisme en daar wilde ik toch niet meer in gaan werken. Inmiddels hebben we een eigen rijschool en geniet ik van mijn dochter en toekomstige babyzoon (in buik). Vergeleken met die rijkdom, stelt een diploma niet veel voor!

  BeantwoordenVerwijderen