dinsdag 5 maart 2013

Stoepkrijttijd

Gedurende de hele winter moest ik het stoepkrijt telkens weer op een andere plek verstoppen.
De brede kast in de woonkamer waar al de knutselspulletjes staan, bleek te voordehandliggend, want mijn inspecteur Gadget had ze een paar uur later al in de mot.
De medicijnenkast bleek ook niet zo´n goede optie, want die hebben we wel regelmatig moeten opentrekken de laatste tijd.
Volgende halte was een hoekje in zijn kleerkast, mooi verstopt achter de bodywarmers die hem nog te groot waren. Ook geen succes, aangezien hij het op een dag leuk vond al zijn kleren uit te laden en ik net op tijd het stoepkrijt kon bemachtigen, voor er een kunstwerk getekend zou zijn op mijn vloer.
Laatste stop was mijn kleerkast, zo´n paar weken geleden. Op het bovenste schap. En oh ja, hij zag ze wel staan hoor, en stond er ook vaak verlangend (lees: mij dwingend ze hem te geven!) naar te kijken. Maar zolang ik voet bij stuk hield, hoefde ik niet te vrezen voor mijn laminaat.

Maar vandaag kwam het stoepkrijt uit de kast en gingen we naar buiten! Lekker kliederen op de oprit, zónder jas! Ik hoef zeker niet te vertellen hoe heerlijk hij dat vond! Het stoepkrijt ligt intussen in duizenden stukjes op de straat (laten we het er maar op houden dat het gooien uit enthousiasme was), maar dat zal ons niet raken. Er liggen immers nog meer dan genoeg pakken in de winkel en het zonnetje heeft nog maar nét zijn eerste zonnestralen laten zien. Genoeg stoepkrijttijd in het verschiet, dus!

Lang Leve Lente!

4 opmerkingen: