dinsdag 19 november 2013

Woorden schieten tekort

Iedereen klaagt. Het is te makkelijk om het niet te doen, dus waarom zouden we het laten?
We zijn te dik, te dun, te klein, te groot. We kunnen de nieuwste iPhone niet betalen, de trein is weer eens te laat. We vinden ons werk niet leuk, ons huishouden is soms een dolgedraaide orkaan. Zwarte Piet is racistisch, Regenboogkleurige Piet is onzin.
´You can be the ripest, juciest, peach in the world, and there´s still going to be somebody who hates peaches.´ 
Dit dekt de lading. Niks is ooit perfect, in onze ogen. Ik wil niet beweren dat ik nooit klaag, zeurpiet is my middle name, maar eigenlijk zou ik me moeten schamen. Er zijn zoveel ergere dingen dan die pietluttigheden van alledag.
Wat is geluk, kun je je afvragen. Wel, voor mij is geluk de goede dingen zien in plaats van iets te zoeken waar je over kan klagen. Mijn naasten koesteren en elke dag weer beseffen hoe blij ik mag zijn dat ze er zijn. Maar bovenal, mijn kind.

Ik hoorde vandaag dat het vier maanden oude zoontje van kennissen van ons enkele dagen geleden overleden is. Dát is erg.
Een moeder die achter het kistje van haar baby moet lopen, dát is erg.
Geen leven meer voor je zien, mee willen met je kind.
Ik heb er geen woorden voor, kan -en wil- me niet voorstellen wat een enorm verdriet dit achterlaat. Ik kan de ouders enkel veel sterkte wensen en een schouder bieden om op uit te huilen. Wat een schrale troost, ik besef het maar al te goed. Het leven zal voor hen nooit meer hetzelfde zijn.
Tel je zegeningen, want de echt belangrijke elementen in je leven zijn zo fragiel, zo kwetsbaar.
Vaarwel kleine, lieve jongen, sterretje aan de hemel.

2 opmerkingen:

  1. Was geloof ik iets niet goed met mijn eerdere reactie. Nou dan nog maar een keer:

    Je hebt gelijk, tel je zegeningen. En woorden schieten inderdaad tekort bij zo'n vreselijk bericht. Het ergste wat je kan overkomen... Veel sterkte, ook voor je kennissen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vreselijk, als moeder je kind moeten verliezen.

    BeantwoordenVerwijderen