dinsdag 21 januari 2014

Ziek

Als kind was ik graag ziek. Ik werd extra vertroeteld, kreeg cadeautjes en mocht kiezen wat er op tv kwam. Ohja, bijkomend voordeel: ik hoefde niet naar school.
Jammer genoeg was ik maar 1 keer per jaar ziek, al was ik dan wel minstens een week tot 10 dagen buiten strijd.

En nu... Tja, nu vind ik er niet veel meer aan. Ik word wel wat vertroeteld, maar moet ook het huishouden draaiende houden en mijn peutertje tevreden houden. Ik krijg geen cadeautjes meer en eerlijk is eerlijk: de tv staat op zieke dagen meer op Nick Jr. dan iets anders. Pedagogisch niet zo verantwoord, maar wel zo gemakkelijk als je amper de zetel uitkomt zonder ineen te stuiken van de pijn.
En weet je... Wees voorzichtig met wat je wenst, want het zou zomaar eens kunnen uitkomen.
Ik ben niet meer 'maar' 1 keer per jaar ziek, maar zo'n 3 of 4 keer per jaar. Iedere keer ongeveer een dag of twee dagen. Komen we ineens weer op die week uit, al moet ik er vaker voor lijden.
Normaal kan ik altijd nog wel behoorlijk functioneren, nog met zoontje spelen, het huishouden zo goed en zo kwaad mogelijk doen en er niet uitzien als Dracula. De eerste jaarlijkse keer is helaas altijd de ergste en zo komt het dat ik al de hele dag in de zetel lig/krom loop/jank van de pijn.
Ik ga nu maar even een stuk droog brood eten, want meer dan dat krijg ik niet door mijn keel.

2 opmerkingen: