dinsdag 4 februari 2014

Mislukt voornemen

Voornemens zijn meestal niet zo aan mij besteed.
Oke, mijn voornemen om te stoppen met roken is (na 100 verwoede en mislukte pogingen) dan toch eindelijk geslaagd, maar ik had me ook voorgenomen Diego elke dag te voet of met de fiets naar school te brengen en van school te gaan halen.
Nu, een maand na dato, moet ik bekennen dat ik de grootste luilak ever ben.
School is amper 10 minuten wandelen. Oke, misschien iets langer met een treuzelende peuter, maar dan nog. Met de fiets duurt het nog geen 5 minuten. En toch hoor ik me elke ochtend zeggen 'Kom, we gaan snel met de auto.'
MET DE AUTO. De school ligt letterlijk om de hoek. Het duurt langer om de auto te starten en parkeerplaats te zoeken dan dat ik daadwerkelijk onderweg ben, misschien zelfs dan dat ik met de fiets onderweg zou zijn. Om 15u neem ik wel vaak de fiets of ga ik te voet, maar meer omdat ik me gedwongen voel tegenover de natuur en mezelf gewoon een onnozele kwezel vind van tijd tot tijd.
Ik gebruik het vriesweer 's morgens voorlopig nog als excuus. Veeeels te koud hoor, 's morgens op de fiets of zo ontzettend lang te voet.
Ik schaam me diep en als ik met beter weer nog steeds slappe smoesjes gebruik, mogen jullie tijdelijk mijn autosleutels komen stelen.

6 opmerkingen:

 1. LOL! Nou... ik heb geeneens een rijbewijs, dus de fiets of benenwagen is de enige optie voor mij. Hoe dan ook. Weer of geen weer!
  Inmiddels gaat Junior gelukkig zelfstandig naar school (op de fiets, natuurlijk). Het was een hele klus iedere keer op en neer fietsen al die jaren. Blij dat ik er vanaf ben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar ik vind het op zich best leuk, dat fietsen. Me ertoe aanzetten, dat is het moeilijke, zeker zo 's morgens vroeg :p

   Verwijderen
 2. Hahaha, oooow wat ben jij slecht!! :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, het is dat vaak de auto met mijn vriend mee naar het werk is. ik ben ook een beetje lui in dat opzicht al gaat Sam nog niet naar school.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij hebben hier twee auto's, dus dat 'geluk' heb ik niet :p hoewel ik ook niet zou weten wat ik zou moeten zonder auto hoor, luierik die ik ben, haha!

   Verwijderen