vrijdag 7 februari 2014

Ochtendhumeur

is blijkbaar erfelijk.
Een ochtendmens ben ik nooit geweest en Vriendlief kan je 's morgens ineens afsnauwen. Zomaar. Of omdat er een pluisje op zijn gezicht neerdwarrelt, ofzo. Aansteller. 
Nu had ik nooit gedacht dat een kind dat uit zichzelf op onmogelijke tijdstippen wakker wordt en naar beneden wil (vanochtendnacht was het 4u. Heel het land sliep nog, maar hij wou Dora kijken), ook ochtendhumeuraanvallen krijgt. In mijn hoofd loopt de logica daarin spaak, maar goed, het is dus wel zo.

Al dagen en weken loop ik 's morgens meestal met een huilende, koppige peuter de trap af. Ik wil gee-heeennnn muts op (jawel schat, het is koud), ik wil die blaaaa-haaaauuweeee jas (ligt in de was, schat), ik wil mijn koekjes nuuu-huuu opeten (die zijn voor op school, schat), ik wil de trap niet aaa-haaafff (oke, dan neem ik je op. Maar natuurlijk mag dat ook niet). Mijn antwoord mondt standaard uit in een luid 'WHEEEEHHHH'. Ohja, nog eentje: ik wil niet te voe-hoeooottt (maar daar geef ik meestal toe).

Het kan ook al vroeger beginnen:
- Ik wil mijn korte broek aaaannn! (gekkie toch, dan vriezen je benen eraf)
- Ik wil colaaaa! (nee schat, geen cola 's morgens)
- Ik wil een boterham met kaas. Nee met salami. Neeee, met speculaaspasta. (eet maar eerst je eerste boterham op. Als die op is, krijg je de rest. Anders moet mama het weggooien en dat doen we niet he, zomaar eten weggooien)


En dat laatste, menschen, was deze morgen de perfecte reden voor zoontjelief om zijn bord met inhoud en al tegen de grond te gooien. Bord in duizende stukjes, boterham geplakt aan de grond.
Joepidee.
En hoe goed ik mijn ochtendhumeur normaal ook probeer te verbergen, op dat moment viel ik net als het bord in stukjes op de grond en zag Diego dat mama ook maar een mens is, met woede en een harde stem en humeurigheid.8 opmerkingen:

 1. Haha, die van mij heeft duidelijk mijn ochtend-vrolijkheid geerfd, best wel fijn eigenlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ARgh, ja, lastig! Zeker als je zelf ook niet de beste bent ';s ochtends...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ja.. Nu, ik probeer me altijd zo vrolijk mogelijk te houden 's morgens, maar er zijn grenzen :p

   Verwijderen
 3. Bij ons is het vooral vlak voor het avondeten bal, dan zijn onze lontjes op zijn kortst...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens het koken is Nick Jr vaak mijn beste vriend. Al hangt Diego meer rond mijn been dan effectief TV te kijken :p

   Verwijderen
 4. Ow no... wij zijn ook geen ochtendmensen... maar Junior brengt de ergste tijd gelukkig slapend door :)

  Maar ik ben ook in de peutertijd de eerste keren uit mijn slof geschoten hoor. Leren ze wel van... maar leuk is anders ...

  Morgen weer een nieuwe kans :)

  PS: als je meelas op mijn logje, ik heb er een slotje op gezet. Zou je willen lezen enzo, stuur me dan even een mailtje op moiradoethaarding apestaartje gmail punt com. Dan voeg ik je toe! Lijkt me leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, uit elke dag leren we weer iets.
   Ik ga je zo meteen een mailtje sturen! :-)

   Verwijderen